бул. Вл. Вазов - Пон-Пет: от 9:00 до 18:00
бул. Черни Връх - Пон-Нед: от 10:00 до 20:00
Изберете вашата държава и език
 

Общи условия

Общи условия за използване на интернет страницата www.vivenda.bg

 

I. Общи разпоредби

 

Моля прочетете внимателно настоящите Общи условия за използване на интернет страницата www.vivenda.bg  (наричана по-нататък "Сайт") преди да използвате този сайт.

 

Тези Общи условия представляват договор между Вас (наричани по-нататък “Потребител”) и ВиВенда ООД (наричанo по-нататък ВиВенда или „Администратор”), с които получавате правото да използвате услугите на Сайта, при спазване на условията по-долу.

 

Чрез регистрацията си в Сайта, Вие се съгласявате да се обвържете с настоящите Общи условия и всички последващи промени в тях, както и се задължавате да ги спазвате. В случай, че не сте съгласни с Общите условия, моля не използвайте този Сайт. ВиВенда ООД си запазва правото по всяко време да изменя, по своя преценка, настоящите Общи условия, като изменените Общи условия влизат незабавно в сила и стават задължителни за Потребителя от момента на публикуването им на Сайта.

 

Настоящите Общи условия имат обвързващо действие само в отношенията между Вас като Потребител на услугите на този Сайт и ВиВенда ООД като собственик и администратор на Сайта. Вие получавате правото да използвате услугите на Сайта единствено за лични/нетърговски цели.

 

II. Авторски права

 

Съдържанието в Сайта – информация, данни, ресурси, услуги, текст, звук, снимков материал, графики, видео и аудио материали - e собственост на ВиВенда ООД и/или на неговите партньори, доставчици и клиенти, и е защитено с авторски права. То не може да бъде възпроизвеждано под никаква форма, с каквато и да е цел, и в каквато и да е медия, или компютърна среда, без изричното писмено съгласие на ВиВенда ООД и/или на неговите партньори, доставчици или клиенти. Всяко неупълномощено използване на съдържанието ще се тълкува като нарушение на Закона за авторското право и сродните му права, Закона за марките и географските означения, и другите действащи закони. Ако запишете Сайта за лично ползване, вие нямате право да изтривате (скривате) знаци за авторско право или бележки за права и задължения. Употребата им извън този смисъл като публикуване, размножаване, всяка форма на комерсиално използване, както и препредаването на трети лица в пълна, частична или преработена форма, без знанието и одобрението на ВиВенда ООД, е строго забранено.

 

ВиВенда е запазена търговска марка, собственост на ВиВенда ООД.

 

III. Общо описание на услугите

 

Сайтът предлага на Потребителя възможност за извършване на онлайн поръчка на стоки, които ще бъдат доставени до посочен от Вас адрес. Сайтът Ви предлага възможността да разгледате стоки, предоставяйки подробна информация за тях и снимков материал.

 

IV. Регистрация

 

За да получи правото да извършва валидни поръчки за закупуване на предлаганите в Сайта стоки, Потребителят трябва да е попълнил вярно онлайн електронната регистрационна форма, намираща се на Сайта. При попълване на електронната форма за регистрация Потребителят е длъжен да предостави пълни и верни данни относно самоличността си и другите изискуеми от електронната форма данни. Потребителят гарантира, че данните, които предоставя в процеса на регистрация, са верни, пълни и точни и при промяна на последните, ще ги актуализира своевременно в седем дневен срок.

 

V. Конфиденциалност. Защита на личните данни.

 

ВиВенда ООД е администратор на лични данни, регистриран по Закона за защита на личните данни. ВиВенда ООД гарантира неприкосновеността на информацията, съдържаща лични данни, предоставяна от Потребителите посредством попълнени заявки за регистрация. Разкриване е възможно единствено в случаите, когато информацията е изискана от държавни органи или длъжностни лица, оправомощени със закон да изискват и събират информация, съдържаща лични данни и при спазване на нормативно установения ред. ВиВенда ООД може да предоставя събраната статистическа информация за посещаемост на Сайта, да изготвя вътрешни статистики, както и за целите на директния маркетинг при ползване на услугата „Абонамент за информационен бюлетин”. С приемането на настоящите Общи условия, Потребителят се съгласява с обработването на личните му данни за целите на директния маркетинг, както и се съгласява те да бъдат предоставяни на трети лица във връзка с предлаганите от Сайта услуги. Потребителят има право да възрази срещу обработването на личните му данни за целите на директния маркетинг, като прекрати регистрацията си за услугата „Абонамент за информационен бюлетин”.

 

VI. Ограничаване на отговорността

 

ВиВенда ООД прави всичко възможно за да поддържа на Сайта вярна, точна и актуална информация, без това да изключва възможността инцидентно да възникват обективни несъответствия или пропуски. ВиВенда ООД не носи отговорност за последиците, включително за евентуални вреди, породени от или свързани по какъвто и да е начин с достъпа, употребата или невъзможността за употреба на този Сайт. ВиВенда ООД не носи отговорност за информацията (в т.ч. за нейната пълнота и достоверност), съдържаща се в сайтове, към които настоящия Сайт съдържа препратки.  

 

VII. Поръчка на продукти, цена и начин на плащане.

 

Може да направите Вашата онлайн поръчка за продукти на ВиВенда, чрез сайта www.vivenda.bg или по телефона.

 

В случай, че някой от поръчаните от Вас продукти е с изчерпани наличности, ще Ви уведомим за най-ранната възможна дата за доставка.

 

Всички цени, обявени в онлайн магазина на ВиВенда, са в български лева с начислен ДДС. Цените са валидни за посочената опаковка, която може да включва повече от една порция.

 

Плащането на стойността на поръчката, която сте потвърдили на сайта ни, става по един от следните начини :

 

  • - чрез наложен платеж  - в брой, при получаване на доставката от куриера. 

 

  • - по банков път - чрез паричен превод в банковата сметка на ВиВенда ООД. В този случай заявката Ви ще бъде изпълнена след като се уверим, че преводът е извършен.

 

  • - в брой - в офиса или шоурума на ВиВенда – гр. София, бул. Владимир Вазов №37

 

  • След като предварително сте заявили, че желаете фактура, Вие ще я получите заедно с доставените от нас продукти. В противен случай всяка доставка е придружена от касов бон за стойността на поръчката.

 

VIII. Доставка и предаване на продуктите

 

За град София

 

Поръчките за град София се доставят с хладилни автомобили. Ще получите Вашата доставка още същия ден, ако сте направили Вашата заявка до 10:00ч. в работен ден. Ако сте поръчали след този час, заявката ще Ви бъде доставена на следващия работен ден. Също така може да вземете продуктите си от нашия шоурум на бул.Владимир Вазов 37, всеки работен ден от 9:00ч до 18:00ч

 

За страната

 

Доставките се извършват от куриерска фирма за цяла България, в зависимост от графика. Заявки, които да бъдат изпратени същия ден се приемат до 15 часа в работен ден. Пратките се подготвят и предават на куриерската фирма в нощта преди определената и съгласувана с Вас дата за доставка. Срокът за изпълнение на подадените от Вас поръчки е в рамките от един до четири дни, в зависимост от деня на поръчка и графика на обслужване на съответното населено място. В дните на национални празници доставките се извършват по индивидуален график.
 

Цената за доставка е за сметка на получателя и се начислява към стойността на поръчката :

 

За град София

 

При поръчка на стойност до 60,00 лева цената за доставка е 5 лв.

При поръчка на стойност над 60,00 лева доставката е БЕЗПЛАТНА.

При избор от Ваша страна да получите продуктите лично от шоурума на ВиВенда, към стойността на поръчката няма да бъде начислена цена за доставка.

 

За страната стойността на доставката се калкулира индивидуално за всяка поръчка и ще Ви бъде съобщена при обаждането от нашият оператор.

 

Стоката се предава на Потребителя или на трето лице, което приема и потвърждава получаването на същата от името на Клиента. При предаване на стоката Потребителят или третото лице подписват придружаващите я документи. В случай, че Потребителя не бъде намерен в срока за доставка на посочения от него адрес или не бъде осигурен достъп и условия за предаване на стоката в този срок, ВиВенда се освобождава от задължението си да достави заявената за закупуване стока. Клиентът може да потвърди желанието си да получи стоката и след изтичане на срока за доставка, в който не е бил намерен на адреса, като поема всички разходи по новата доставка. В този случай започва да тече, съответно, нов срок за доставка от момента на потвърждението по предходното изречение. При получаване на доставката, проверете съдържанието на пакета за съответствия на изпратената стока с подадената заявка. При констатирани нарушения във външния вид на стоката се обърнете към куриера, който е длъжен да състави протокол за увреждане на пратката.

 

IX. Промяна на поръчка. Връщане на закупена стока.

 

Може да откажете или да промените Вашата поръчка като се свържете с нас на телефон 0888 14 15 20 всеки делничен ден. Ако заявката Ви е за град София, трябва да ни съобщите за отказа си не по-късно от 10:30 часа в деня за доставка. Ако заявката е за страната, можете да откажете поръчката си до 15:00 часа на деня, предхождащ уточнения с Вас ден за доставка. 

При получаването на пратката, прегледайте продуктите и ако някой от тях не отговаря на Вашата поръчка, веднага уведомете доставчика (куриера). В този случай куриерът ще се свърже с представител на фирма ВиВенда и връщането на продукта ще бъде отразено и осчетоводено. Връщането на продукт е изцяло за сметка на Потребителя, освен в случайте на повредена опаковка или изтекъл срок на годност към момента на получаване на пратката. Връщането на продукта става в оригиналната транспортна опаковка, в която е получена пратката. Ако предварително сте заплатили стойността на продукта, сумата ще Ви бъде възстановена в срок от 14 дни от датата на доставка. Всякакви рекламации и запитвания относно дадени поръчки и доставки се приемат от оператор на тел. 0888 14 15 20.

ВиВенда ООД, в качеството си, и с грижата на добър търговец, поема отговорността да решава и проверява всеки отделен случай до пълна удовлетвореност на Потебителя.

Администраторът си запазва правото да откаже или да не приеме за основателни някои рекламации.

 

X. Приложимо право

 

Използването на Сайта, както и тълкуването, и прилагането на настоящите Общи условия, се уреждат в съответствие с приложимите български закони, към датата на използване.