бул. Вл. Вазов - Пон-Пет: от 9:00 до 18:00
бул. Черни Връх - Пон-Нед: от 10:00 до 20:00
Изберете вашата държава и език
 

Условия на доставка

Поръчка на продукти 
 

Може да направите Вашата поръчка на продукти от ВиВенда през сайта ни www.vivenda.bg или по телефона.

 

Поръчка онлайн

За да разглеждате продукти не е необходима предварителна регистрация. Поръчка можете да направите като гост, като само попълните данни за връзка и доставка, или като се регистрирате в сайта.

Регистрацията ви дава възможността да имате свой личен профил в нашия сайт (акаунт), чрез който можете да проследявате историята на Вашите поръчки. След като завършите поръчката ще получите автоматично потвърждение на посочения от вас имейл адрес. Наш оператор ще се свърже с Вас за уточняване на удобен ден за доставка и да Ви съобщи точната сума на поръчката Ви. 
Ако не успеем да се свържем с Вас на телефона, който сте посочили при заявката, поръчката Ви ще бъде прехвърлена за следващ работен ден.

 

Поръчка по телефона

Можете да направите своята поръчка и на телефона 0888 895 899. Наш оператор ще приеме и обработи Вашата заявка.

 

Минималната стойност на поръчка за доставка в София и в страната е 25 лева. 

Покупки под тази стойност можете да направите в нашия шоурум на бул. Владимир Вазов №37, в София.

 

Наличност на продуктите

Ние се стараем да поддържаме винаги актуално съдържанието на нашия уебсайт. Въпреки това е възможно даден  продукт да е с ограничена наличност или да се изчерпа в момента на Вашата поръчка. В случай, че някой от поръчаните от Вас продукти е с изчерпана наличност, наш оператор ще се свърже с Вас и ще Ви уведоми за най-ранната възможна дата на доставка на съответния продукт.

 

Доставка на продукти

 

- За град София


 

Доставките се извършват на територията София-град, както е очертано на картата и описано по-долу, в дните от понеделник до петък.
Поръчката Ви достига до Вас със специализиран транспорт, одобрен за превоз на хранителни продукти.
Ако желаете поръчката Ви да бъде в специална, хладилна опаковка, заявете го при поръчката. Хладилната опаковка се заплаща допълнително и стойността й е 6 лв. 

 

Доставки в Зона 1 -  Доставка в рамките на 1 работен ден.

Ако сте направили Вашата заявка до 10:00 ч., ще я получите още същия ден между 13:00 ч. и 17:00ч. Ако сте поръчали след този час, продуктите могат да Ви бъдат доставени на следващия работен ден между 13:00 ч. и 17:00 ч.

Доставки в Зона 2 – Доставка в рамките на 2 работни дни. Ще се постараем поръчката Ви да достигне бързо до вас, но в някои случай може да я доставим до 2 работни дни, след като сме я получили.

Можете също така да получите поръчката си от нашия шоурум на бул. Владимир Вазов 37. Работното време на шоурума е всеки делничен ден от 9:00 ч. до 18:00 ч.

С цел да бъдем максимално коректни, ние не можем да поемем ангажимент за фиксиран час на доставка на Вашата поъчка.

Когато пристигне на посочения от Вас адрес, доставчикът се свързва с Вас по телефона, за да Ви предаде поръчката. Доставчикът може да изчака на адреса не повече от 10 минути след като Ви се е обадил, независимо дали Вие сте отговорили на обаждането или не. 

Ако все пак желаете да фиксирате точен час или да получите доставка в събота, ние ще изпратим Вашата поръчка с логистична фирма, като Вие ще трябва да поемете разходите по доставката, независимо от стойността на Вашата поръчка. Доставката с логистична компания се извършва най-рано на следващия работен ден от вторник до събота.

 

- За страната

 

Поръчките извън град София (според зоните, определени на картата), както и в цялата страна се доставят чрез логистична фирма. Дните на доставка са свързани с графика за обслужване на съответното населено място. Пратките се предават на логистичната фирма вечерта преди деня за доставка. Продуктите се опаковат в термоизолиран хладилен кашон, който осигурява температурния режим. Стойността на 1бр.кашон е 6лв. и се заплаща допълнително. Всеки хладилен кашон може да побере поръчка с максимално тегло до 20кг. При необходимост се начислява повече от една опаковка.

Поръчки за страната, които постъпват до 15:30 часа се изпращат същия ден, ако Вашето населено място се обслужва по график на следващия ден. Поръчките, постъпили след този час се изпращат на следващия работен ден, отново в зависимост от графика.
Срокът за изпълнение на подадените от Вас поръчки е от един до четири дни, в зависимост от деня на поръчка и графика на обслужване за съответния район. В дните на национални празници, доставките, се извършват по индивидуален график. Можете да се свържете с нас, ако имате въпроси в кои дни се обслужва Вашето населено място.
 

 

 

Цена на доставка

 

Цената за доставка е за сметка на получателя и се начислява към стойността на поръчката както следва:

 

За град София

 

При поръчка на стойност под 60.00 лева, цената за доставка е 5.00 лева. При поръчка на стойност над 60.00 лева, доставката е БЕЗПЛАТНА.

При избор, от Ваша страна, да получите продуктите си лично от магазина на ВиВенда, към стойността на поръчката няма да бъде начислена цена за доставка.

Ако желаете да получите продуктите си на адрес в София-град в събота, можем да ги изпратим с куриерска фирма, като Вие ще трябва да поемете разхода за доставка, независимо от стойността на Вашата поръчка. Точната сума ще Ви бъде съобщена от наш оператор, в деня на експедиране на заявката.

 

 

За страната (включително Столична община извън София-град), стойността на доставка се калкулира индивидуално за всяка поръчка, и същата ще Ви бъде съобщена при обаждане от наш оператор. Към стойността на поръчката и доставката задължително добавяме и стойността на хладилната опаковка - 6 лв. 

 

 

Начин на плащане

 

 

Всички цени, обявени в онлайн магазина на ВиВенда са в български лева с начислен ДДС.
Тъй като всички наши стекове се оформят ръчно, въпреки нашето старание, е възможно грамажът на Вашия стек да е различен от този на същия стек, обявен в сайта. Това може да доведе до разлика между сумата, която виждате в поръчката си и тази, която трябва да заплатите при доставката. Ние маркираме всеки един продукт в момента на подготовката на Вашата заявка, така че вие заплащате точно грамажа, който получавате. 

Плащането на стойността на поръчката, която сте потвърдили на сайта ни, става по един от следните начини:

 

 

-чрез наложен платеж- в брой, при получаване на доставката

 

-по банков път- чрез паричен превод в банковата сметка на ВиВенда ООД. В този случай заявката Ви ще бъде изпълнена, след като се уверим, че преводът е извършен.
Когато избирате този начин на плащане, ние измерваме точното тегло на Вашите продукти и след това Ви изпращаме документ с точната сума на Вашата заявка. Изчакайте да Ви я съобщим, преди да наредите банковото плащане. 

 

- с ПОС терминал, за доставките в гр. София – трябва да го заявите като начин на плащане, при поръчката си и нашият доставчик ще дойде на адреса с преносим ПОС терминал. Имайте предвид, че доставчикът не винаги носи в себе си ПОС терминала, така че, ако не сте го заявили при поръчката, уверете се, че разполагате с пари в брой.

 

-в брой- в шоурума на ВиВенда- гр. София, бул. Владимир Вазов 37

 

Ако желаете фактура за Вашите продукти, трябва предварително да го заявите като коментар или при обаждането от наш оператор, и ще я получите заедно с доставката. В противен всяка доставка е придружена от касов бон за стойността на поръчката.

 

 

Промяна на поръчката

 

Може да откажете или промените Вашата поръчка, като се свържете с нас на телефон 0888 895 899, всеки делничен ден. Ако заявката Ви е за град София, трябва да ни съобщите за отказа си не по-късно от 10,30 часа в деня за доставка. Ако заявката е за страната, можете да откажете поръчката си до 15:00 часа на деня, предхождащ уточнения с Вас ден за доставка. 

 

Рекламации

 

При получаване на пратката прегледайте продуктите, и ако някой от тях не отговаря на поръчания от Вас, уведомете незабавно куриера. В този случай той ще се свърже с представител на фирма ВиВенда и връщането на продукта ще бъде отразено и осчетоводено. Връщането на продукт е изцяло за сметка на Потребителя, освен в случаите на повредена опаковка или изтекъл срок на годност към момента на получаване на пратката. Връщането на продукта става в оригиналната транспортна опаковка, в която е получена пратката. Ако предварително сте заплатили стойността на продукта, сумата ще Ви бъде възстановена в срок от 14 дни от датата на доставка. Всякакви рекламации относно дадени поръчки и доставки се приемат от оператор на телефон 0888 895 899. ВиВенда ООД в качеството си на добър търговец  с грижа за клиента поема отговорността да решава и проверява всеки отделен случай, до пълната удовлетвореност на Потребителя.

ВиВенда ООД като администратор си запазва правото да откаже или да не приеме за основателни някои рекламации.